תאונת דרכים עם נפגעים מה העונש ?

במאמר זה אסביר מהם השיקולים לעונש, בתאונת דרכים עם נפגעים, מדוע חשוב לקבל ייעוץ ע"י עורך דין תעבורה העוסק בתחום ייחודי של תאונות דרכים,
בה יש נפגעים גם אם הם קלים, כיצד למצוא כשלים בחומר הראיות בתיק תאונת דרכים ?

בתי המשפט יחד עם הפרקליטות והתביעות מנסים בכל כוחם ליצור הרתעה בכבישים, במיוחד אחרי שיש 400 הרוגים כל שנה בתאונות דרכים. כולנו זוכרים את שחר גרינשפן, שנפגעה באורח קשה בתאונת דרכים, ע"י נהג שיכור. העונש עליו נדון זעזע את מערכת הציבורית, אשר במסגרת הסדר הוטלו עליו שירות לתועלת הציבור, פסילת רישיון לשש שנים, וקנס של 1,000 שקל – עונש יחסית קל, התיק התגלגל לבית משפט העליון ושמה נקבע כי חייבת להיות החמרה בתיקי תאונות דרכים וכך הורה לשאר בתי המשפט את "רוח הדברים".

ולכן, כבר באם הוגש נגדך כתב אישום של תאונת דרכים לא ללכת לבד כדי לסגור הסדר : 1 . מהטעם לעיל, ו-2. כי הסדר יכול לכלול הרבה מרכיבים כגון משרד הרישוי, כמו חישוב נקו' שלא ידעת או לא היה עליך לדעת כמה בכל עבירה ועבירה  מה שבפועל, כעת אתה עלול להכניס לפסילה מיותרת בעתיד מבלי שתשים לב לכך.
3. באם חלילה יקרה עוד מקרה בעתיד הרי שעצם האישום בו הודתה לבד ללא ייצוג, מעמיד אותך בסכנה בעתיד. שכן, אין האדם הנדון לדין (בניגוד לעבירה פלילית נניח גניבה ) יודע מה ילד יום, מה וכיצד יכול לנבא את העתיד לבוא תוך שחלילה איזה ילד לא יקפוץ לכביש ואתה בטעות תפגע בו. רוצה לומר כי תאונות דרכים והמקרה הפרטני של תאונת דרכים יכול ועלול לקרות לכל אחד ואין מצריך הכנה מיוחדת כמו בעבירת גניבה, אלא עבירה זו קורת ונעשית ע"י אנשים נורמטיבים בהחלט בחוסר תשומת לב רגעית.

מה עושים במקרה של תאונת דרכים ע"מ להגיע לעונש מקל ?

ראשית יש מספר שלבים אותם חייב עורך דין תעבורה לבחון בטרם יגיע להסדר הדוגמא הבאה תבאר את האמור:
נניח וקרתה תאונת דרכים בה היה מעורב הולך רגל. כאשר נפגע הולך הרגל כתוצאה מכך שהנהג חזר אחורה ברוורס, פגע בו כתוצאה מכך אושפז הנפגע שישה ימים בבית חולים (ת"ד 3330-17 ).

כיצד חצה הולך הרגל את הכביש ?

הולך הרגל חצה אחורה בצורת אלכסון בכביש שאין בו מעבר חצייה,  בדרך בה עלה על אי תנועה בנוי ומיהר להגיע לקופת חולים בזמן, בו בזמן שהנהג חזר רוורס משום שרצה להחנות את רכבו לצד ימין של הכביש. תוצאה: נגרמו להולך רגל חבלות בראש, בדמות של שברים בגולגולת, שברים בארובת העין, עצמות לחיים ועוד. האחרון, אושפז למשך שישה ימים בשיקום בבית חולים הוגש כתב אישום מאוד חמור של נהיגה ברשלנות ועם חבלות של ממש.

 

מציאת כשלים בראיות

כאשר עורך הדין מקבל את כתב האישום הוא מקבל גם את חומר הראיות בחומר הראיות רואה עורך דין טוב ומיומן, כי חומר הראיות לא מגלה כלום ולמה:
1, הבוחן שלא בחן את הזירה בזמן אמת מיד אחרי קרות האירוע אלא הגיע שלושה חודשים אחרי לזירה.
2. בוחן לא קבע נקודת אימפקט ( נקודת הפגיעה) הבוחן גם לא קבע מה מהירות הנהג אשר נסע אחורה עפ"י חישוב המהירות בנוסחה ? לא חישב מהירות הולך הרגל. כך לדוגמא: אם הולך רגל מיהר להגיע לקופת חולים שכך במקרה זה כך היה הרי שאז הולך הרגל הוא הגורם המרכזי לקרות התאונה! 4. לא קבע מקדם חיכוך. 5.לא חישב מאיפה עמד הולך הרגל ומאיפה הגיע. 6. לא נבדקו תמרורים לא נבדקו רמזורים לא נגבו עדויות של אנשים שהיו במקום לא נעשב שחזור במקום ועוד ועוד.

בתיק זה בית המשפט ציין לא אחת כי עונש על תאונת דרכים עם נפגעים עונש חמור של פסילה לבין 12-24 חודשים ואף עבודות שירות אלא שבמקרה זה הורה על פסילה של 3 חודשים למי שבעברו ביצע עוד תאונת דרכים כלומר זוהי התאונה השנייה של הנאשם, וגרם לנפגע שברים בגולגולת שכן בשל רשלנותו של בוחן התנועה יחד עם בדיקת כל הראיות הבינה המדינה יהיה קשה לבית משפט להרשיע בתיק חרף פגיעה בהולך רגל  בגולגולת ובארובת העין.

עורך דין תעבורה | עו"ד תעבורה חיים אליה 0524-42-42-21 ייעוץ ראשוני ללא עלות צרו קשר להתייעץ.

סגירת תפריט
FrenchRussiaUSAPalestine
דילוג לתוכן